Taller de Còmic i Il·lustració

Curs dirigit a alumnes a partir dels 12 anys. . La idea d´aprendre sempre implica el seguiment d´un camí, d´una metodologia per tal d´adquirir nous punts de vista i maneres de fer. Per poder portar endavant aquesta tasca hem de fer servir, de manera conjunta, dues disciplines: el llenguatge i el dibuix. Farem de guionistes i de dibuixants alhora. La llengua ens possibilitarà el procés d´ elaboració de la història, l´expressió oral, la descripció, la narració, els diàlegs…

El dibuix ens donarà el poder de la representació a partir de la documentació gràfica, l´expressió, els rostres, la posició dels personatges, l´ambientació, els espais, objectes, la perspectiva, la composició…La nostra capacitat de síntesis i anàlisis farà que siguem capaços de transformar una idea en la unió de text i imatge, pròpia del llenguatge del còmic.

El fet de treballar diferents tècniques: aquarel·les, ceres, cretes, llapis de colors, acrílics, roba, fang, plàstics, papers…els permetrà expressar-se de diferents formes i amb diferents tècniques, descobrint una infinitat de possibilitats d’expressió i comunicació.

Per acabar, direm que és molt més important adquirir un hàbit de treball sistematitzat, que no preocupar-se per la realització d´una obra mestre. No volem que un bon resultat consisteixi només en un bon dibuix o un bon guió : l´exit final s´aconseguirà gràcies a l´interès constant de cada alumne/a per la comprensió i per el seguiment del procès d´aprenentatge, intentant buscar respostes imaginatives i personals als diferents plantejaments que es proposin.
Al mateix temps es fomenta la participació a la classe, la integració, el treball de grup així com un gran respecte pels treballs i idees dels altres.

Durada

El curs comença a mitjans de setembre i s´acaba a finals de juny. Les classes son els dimarts de 17.30h a 19.30h.