Cicle de Grau Superior

ANIMACIÓ, DISSENY DE VIDEOJOCS I ENTORNS VIRTUALS

El Cicle Formatiu de Grau Superior de Disseny de Videojocs (dins l’especialitat d’animació), té la finalitat de formar professionals del disseny de videojocs i aplicacions interactives, responent a les necessitats del sector.
El sector del disseny de videojocs esdevé una activitat amb un futur creixent i en constant evolució dintre del sector audiovisual. El Cicle incideix en la seva vessant artística i creativa.

  • Durada dels estudis: curs de 2000 hores lectives, repartides en dos cursos escolars.
  • De mig setembre fins a meitats de juny.
  • Les classes són de dilluns a divendres de 8.00 h a 14.30 h.

1r CURS

MATÈRIA / DURADA


Fonaments de la Representació i Expressió Visual – 99 h / 6 Crèdits ECTS
Mitjans Informàtics – 99 h / 6 Crèdits ECTS
Teoria de la Imatge – 66 h / 3 Crèdits ECTS
Fotografia – 99 h / 6 Crèdits ECTS
Història de l’Animació – 99 h / 6 Crèdits ECTS
Tècniques d’Animació – 135 h / 11 Crèdits ECTS
Llenguatge de Programació – 165 h / 9 Crèdits ECTS
Tècniques 3D- 136 h / 8 Crèdits ECTS


2n CURS

MATÈRIA / DURADA


Formació i Orientació Laboral – 66 h / 3 Crèdits ECTS
Projectes d’Animació – 200 h / 13 Crèdits ECTS
Projecte Final Integrat – 99 h / 10 Crèdits ECTS
Llenguatge i Tecnologia Audiovisuals – 102 h / 8 Crèdits ECTS
Dibuix Aplicat a l’Animació – 130 h / 6 Crèdits ECTS
Guió i Estructura Narrativa – 60 h / 3 Crèdits ECTS

Projectes de Videojocs i Entorns Virtuals – 165 h / 10 Crèdits ECTS
Formació Pràctica en Empreses – 280 h / 12 Crèdits ECTS


TOTAL: 2 Cursos Acadèmics – 2000 h / 120 Crèdits ECTS

Cicle formatiu amb el títol de: Tècnic/a Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Animació. Perfil Professional: Disseny de Videojocs i Entorns Virtuals.

  • Desenvolupament dels projectes d’animació interactiva i producció de videojocs i entorns virtuals interactius.
  • Treballar les tècniques i els estils adequats a les narratives i les característiques pròpies del projecte.
  • Disseny artístic de personatges i escenaris, concept art, guió i narrativa audiovisual, realització d’animacions independents o integrades en produccions audiovisuals o interactives, creació, modelat i animació de personatges i escenaris 3D, programació per a videojocs 2D i 3D, motors de joc, so digital.
  • L’àmbit professional comprèn activitats de disseny de videojocs i entorns virtuals realitzades com a professional autònom/a o associat/da a una empresa relacionada amb: producció de videojocs i aplicacions interactives, producció de cinema, televisió, publicitat, disseny gràfic, d’animacions i escenaris virtuals, per qualsevol sector que ho requereixi.

PROJECTES

Lilo y la Isla de las Emociones

CARLA SOMOZA I MARIANO MORAES

Lilo i l’Illa de les Emocions és una emocionant història d’aventures, on acompanyes a una petita sargantana despistada, en la travessia per retrobar-se amb la seva família. Lilo es confon d’embarcador i acaba a l’altra banda de l’illa, lluny d’on l’espera la seva família per marxar de vacances. Per creuar l’illa, s’enfrontarà a desafiaments emocionals i viurà experiències de tota mena que l’ensenyaran a controlar les emocions i a regular els seus sentiments

Dreamland’s Dread

PAULA GABARRÓN, JUDITH GARCIA, ADRIÀ GIMENO

Dreamland’s Dread és un joc que gira entorn al concepte dels bruts i maquiavèl·lics misteris que encarnaven els Freak Show d’antany. Es tracta d’un joc de sigil, ambientat amb una estètica cartoon fosca i tenebrosa on dos jugadors assumeixen el rol de les petites bessones Duis i Lig que han sigut segrestades per un circ, i el seu objectiu és escapolir-se travessant el tenebrós circ i fugir per tornar a casa, sanes i estàlvies.

HoopShot

MARC RIUS

HoopShot és un joc arcade de plataformes inspirat en títols del principi del nou mil·lenni. Amb controls en primera persona, moviment ràpid i elements de disseny futurístic, el joc es basa en el concepte d’infinit per proveir una bona experiència audiovisual i un gameplay addictiu. Un simulador militar s’entrena autònomament encistellant la pilota, en fer-ho disposa de més temps per continuar jugant, mentre que si no ho fa, queda eliminat un cop aquest s’ha esgotat.