CURSOS MONOGRÀFICS

DIMECRES 15 I DIJOUS 16 DE MAIG DE 2024


Durada: 2 sessions  (4 h per sessió). 
Horari: de 16 a 20 h.


Termini de preinscripció del 22 d’abril al 2 de maig


Inscripció  + Pagament: del 6 al 9 de maig.

  • Introducció a les tècniques i casos d’ús Fotogrametria: generar el material fotogràfic adequat, transferència de fitxers, Metashape.
  • Fotogrametria al carrer: arquitectura, altres tècniques de fotogrametria, edició dels models: Meshlab, Blender (nivell molt bàsic). 
  • Introducció a l’escaneig 3D: Introducció a la inferència de profunditat per a generació de models amb IA.
El curs es realitzarà amb un nombre màxim de 12 persones. Els alumnes poden portar el seu portàtil amb la demo de Metashape (https://www.agisoft.com/downloads/installer/

La part fotogràfica del curs es podrà fer tant amb càmera de fotos digital o mòbil. S’hauran de transferir les fotos a l’ordinador de treball, per tant, és necessari també tenir: 

– iPhone: Captura de imagen (Mac OS X), Fotos (Mac OS X), iTunes (Windows) – Android: Android File Transfer (https://www.android.com/filetransfer/) 

OpenMTP (https://openmtp.ganeshrvel.com/)

Carlos Martorell Pla


www.carlosmartorell.net


Curs complet: 100 €

DIMECRES 22 I DIJOUS 23 I 30 DE MAIG DE 2024


Durada: 3 sessions (4 h per sessió). 
Horari: de 16 a 20 h.


Termini de preinscripció del 29 d’abril al 9 de maig


Inscripció + Pagament: del 13 al 16 maig.

Cistelleria Tradicional amb Vímet, introducció a les tècniques bàsiques de teixit amb vímet per elaborar cistelles.  Aprendrem a fer uns cistella rodona d’iniciació, base rodona de cul de creu i diferents tipus de teixit, bores planes i nansa.

Coneixerem les plantes utilitzades per cistelleria, on trobar-les i com preparar-les per tal que siguin flexibles per poder treballar-les.

Adults.


Grup màxim de 10 persones.

Mònica Guilera Subirana


Instagram: @monicacistellera


Curs complet: 125 €

DIMECRES 5, 12 I 19 DE JUNY DE 2024


Durada: 3 sessions (4 h per sessió). 
Horari: de 16 a 20 h.


Termini de preinscripció del 13 al 23 de maig


Inscripció + Pagament: del 27 al 30 maig.

  • Enquadernació japonesa: aprendrem aquesta tècnica de cosit vist que ja s’utilitzava a l’antic Japó per relligar llibres i manuscrits, molt pràctica per relligar projectes que ja tenim impresos o il·lustrats en fulls solts i volem conservar i dissenyar en format de llibre. Podem inclús utilitzar-la amb gramatges alts tenint en compte unes premisses bàsiques. Realitzarem un quadern en blanc de tapa dura i us explicaré alguns dels processos bàsics de l’ofici.
  • Enquadernació americana: farem un llibre en blanc de tapa dura amb cobertes de tela. Explicaré alguns dels processos bàsics de l’ofici. Aquest tipus d’enquadernació es va popularitzar als Estats Units durant la primera meitat del segle XX a conseqü.ncia de la producció de llibres en massa, especialment llibres de butxaca i còmics, ja que permetia abaratir costos i agilitzar-ne la producció. Treballarem la tècnica del ventall, una interpretació artesanal de qualitat del “perfect binding” utilitzada per relligar fulls solts, que ens permetrà enquadernar un llibre sense plecs ni cosit. Obtindrem un quadern amb una obertura notable i un acabat professional. Una tècnica menys complicada que el cosit amb la qual podrem fabricar els nostres propis quaderns o enquadernar projectes ja impresos o il·lustrats amb fulls solts.
  • Enquadernació cosida: aprendrem a fer un quadern en blanc amb tapa dura o cartoné amb la tècnica clàssica del cosit. Explicaré alguns dels processos bàsics de l’ofici. Aquest format de còdex, perdurable, amb una obertura de 180 graus i una qualitat de lectura perfecta, usat des de principis de l’era cristiana en substitució dels rotllos resisteix amb persistència el pas del temps com un dels millors invents de la història.

Especialment pensat per aportar recursos a creatius, estudiants d’art o disseny però obert també a mestres o professors. Obert a qualsevol persona motivada i amb ganes d’aprendre nocions bàsiques d’enquadernació. No calen coneixements previs.

Eva Blanes Meléndez


www.evablanestaller.com
Instagram: @evablanestaller


Curs complet: 150 €